carolina_asplund@hotmail.com

Vad kan jag säga, jag är helt lyrisk av känslan från dagens träningspass på Atletic city sports gym. Några av träningsrepskapen från passet ser ni här ovan. Jag är nu hemma på besök i Örebro för att besöka min underbara familj och hämta energi och kraft. Att komma hem och byta miljö är oerhört viktigt för mig. Om jag ser till min träning så får jag alltid en kick och boost av motivation att besöka gymmet här. Jag blir väldigt inspirerad av mijlön dem byggt upp på Atletic city samt alla redskap och maskiner som bjuder in till träningspass som endast din fantasi kan sätta stop för.

Efter lång rehabilitering av ryggen har jag i dag fått en bra fungerande stabilitet och styrka i min bål och ländrygg. Jag har såklart lång väg kvar och kommer hela livet ut underhålla min kropp med bål och core träning för att minska risken för skador i framtiden. Jag kommer här i veckan presentera några utan mina rehabilteringsövningar som jag kontinuerligt sträkt upp min kropp med. Jag kan personligen säga att dem hjälper mig dagligen i min vardag, arbete och träning. Håll utkik i kommande inlägg här på bloggen samt instagram för tips och inspiration.

Jag har inte tränat så mycket styrka för benen tidigare i mitt liv så jag tävlat som elitcyklist. Jag har hela tiden haft svårt att belasta ländryggen pga smärtor och nervrotsinklämingar. Idag när jag är opererad i ryggen för andra gången försöker jag hitta träningsformer som belastar ryggraden väldigt lätt. Jag använder mig av övningar som istället ger direkt kontakt i benens framsida och baksida som rumpan. Vaderna är jag lite försiktig med då jag har svårt att beslasta höger fot efter Hallux ridigus operation i Oktober förra året. Men vet ni vad om ni ser på bilden ovan så ligger där ett hoprep. Tro det eller ej jag har knappt hoppat hopprep sedan jag var liten och minns det som väldigt roligt och JOBBIGT!

Idag när jag kom till gymmet var jag sugen att prova lite mer pulshöjande träning. Jag behövde något omväxlande för att både chocka kroppen mentalt och fysiskt. Jag ville träna med hela kroppen inte isolerande i maskiner. ´Känslan och viljan fanns där, att ta sig utanför sin "comfortzone" och därmed utmana mig själv. Jag har sista månaden vacklat lite i min motivation och saknat konkreta delmål med min träning. Detta har i sin tur gjort det svårt att motivera mig för att gå iväg och träna. Jag har tränat i samma utsträckning som förut men mycket tackvare att jag idag delar min vardag med min andra hälft Niklas som alltid peppar och pushar mig.

Oavsett motivation utifrån så har jag sista tiden inte känt mig lika mentalt tillfredställt under träningspassen. Inspirationen har inte funnits där vilket för mig är hela kärnan i min träning. Jag vill känna mig inspirerad inför det jag utför, känna att jag utvecklas och vill fortsätta utvecklas mentalt och fysiskt. För att kunna göra detta krävs konkreta delmål i träningen att sträva mot vilket jag saknat sista tiden. Jag har ett enhetligt mål som jag satte upp nu i höstas där jag vill vara i mitt livs form som 30 åring. Målet finns där nu måste jag bara finna min väg dit och vilka delmål som ska ta mig dit. Under resans gång vill jag ha roligt!

Jag kände efter dagens träning att jag är på rätt väg med att hitta en alternativ träningsform som inspierar mig. Jag vill börja variera min träning mellan maskiner samt mer pulshöjande övningar i veckorna. Jag vill arbeta med hela kroppen och mer med mitt hjärta och lungor. Dagens träningpass hade fokus på ben och rumpa. Jag värmde upp med 30 min spinning i intervaller sedan blev det ca 7 varv av följande övningar:

  • 1 min hopprep
  • 15 st benböj med viktboll som du kastar upp mot en vägg och fångar.
  • 30 st situps på bosuboll
  • 15 st benböj stående men varsitt ben på en step up brädá med kettlebell vikt på 20kg i händerna.
  • 1 min gång i "sittande position" med gummiband spänd mellan vristerna.

Efter mina varv var jag varm i hela kroppen och svetten droppade, känslan inom mig var lättsam och jag log av glädje inför vad jag utmanat mig med. Jag hade tagit ut mig fysiskt i varje moment men hade så mycket kvar att ge mentalt. Är kroppen pigg får kroppen liga lite mer. Endorfinerna hade kickat in och jag avslutade passet med några extra övningar för ben och rumpa.

Före, under och efter mina träningspass dricker jag alltid aminosyror, min återkommande favorit One amino Päron fanns som vanligt i min shaker. För bästa eneri, uthållighet och återhämtning använder jag One Amino dagligen.

Imorgon ska jag åter till Altetic city för att köra ett mer konditionskrävande pass men denna gång mer fokus på överkroppen. Om jag är motiverad är bara förnamnet. Mätt och glad efter två portioner One pancake till middag med kvarg, banan och hallon vet jag att jag kommer återhämta mig under natten och starta veckan med god energi och fokus för nya utmaningar.

Med detta inlägg vill jag förmedla att allt förändras över tid. Din motivation kommer dala medan den andra dagar kommer vara skyhög. Vad som motiverar och inspirerar oss idag kanske inte har samma innebörd för oss imorgon. Därav måste vi vara öppna mot nya träningsformer vilket kan ge en nystart i vår vardag. Glädje och vällust att fortsätta sträva mot våra mål! Den nya träningsformen kommer få dig att våga utmana sig själv och lämna din trygghetszon. Omväxling förnyar och det är då vi växer och utvecklas som mest både mentalt och fysiskt. Det är då vi kan finna kärleken som välbehag inför träning och motion.

Jag vill önska er alla en fantastisk träningsvecka och hoppas ni alla vågar ta steget i på okänd mark. Som en utmaning till er alla, ger jag er en utmaning att våga prova på en ny träningsform denna vecka. Jag ska personligen prova yoga till veckan som ett kompliment i min andliga träning och rehabiltering. Smidighet är något jag vill utveckla men även mitt andningsmönster och fokus i samband med träning. Säg ja till livet och en god hälsa, skapa nya vanor och låt dig inspireras.

Lycka till och träna klokt!

Better happy than sorry

 

 

 

Comments (0)