carolina_asplund@hotmail.com

Back in Dubai

Dec 26, 2014 @ 10:24Categories: Mental hälsaTags: Mental Hälsa, träning, resor, Dubai

Strax innan jul lämnade vi Sverige för en veckas lång avkoppling och tid tillsammans. En julklapp jag fått av Niklas, en resa som vi själva kan fylla med upplevelser och kärlek tillsammans. Utan några måsten har vi tagit dagarna som dem kommit, njutit av varandras sällskap, insupit kulturen och värmen. 

"Det blir vad man gör det till".


Att vara tillbaka i Dubai väcker många minnen hos mig. Det är tredje gången jag besöker landet nu under senaste året. Jag trodde aldrig att Dubai skulle tilltala mig så mycket som det faktiskt gör. Jag älskar sol och värme vilket landet bjuder på nästan garanterar varje dag. För den som gillar äventyr, arkitektur eller shopping finns det mängder av byggnader och stora köpcenter att besöka. Att få resa med andra fysiska förutsättningar denna gång påverkar mig mycket mentalt och får mig att minnas. 

Oktober förra året reste jag hit för första gången och började vid samma stund få ont i ryggen. En smärta jag kände igen då jag opererade ryggen 2011 för nervrotsinklämming. När jag återvände hit igen i april för semester var mina ryggsmärtor oerhört påtagliga. Jag hade svårt att stå, gå och sitta under långa stunder. Det var en ständig kamp inom mig att försöka behålla balansen uppe. Det var mentalt påfrestande att stå ut med den fysiska smärtan som tur var reste jag själv och kunde ta dagarna som dem kom. Under den resan använde jag mig av triggermassage och TENS behandling på dagarna. Jag blev faktiskt smärtfri under sista dagarna här nere i Dubai. Detta mycket för att jag sov så oerhört bra i sängen på hotellrummet, kunde vila mycket på dagarna. Jag fick en bra balans mellan sömn, vila och träning. Väl hemma i Sverige igen ökande mina ryggsmärtor och det var ett faktum att jag inte längre kunde gå till arbetet. Det kändes som ett stort bakslag för mig. Jag hade så många planer, drömmar och visioner inför sommaren och nytt arbete som jag då ansågs togs ifrån mig. Det var en tuff period att aktivt ta ett steg tillbaka och inte kunna träna och arbeta som förut. Även sociala relationer påverkades mycket av min ryggsmärta. 
Idag när jag står här åter på stranden igen inser jag vilken kapacitet jag åter besitter. 

Ingen tog mina drömmar och visioner ifrån mig. Det var jag själv som slutade tro på mig själv. Efter fem månaders sjukskrivning och operationer av rygg och fot senare har jag mina drömmar och visioner åter och siktar nu ännu högre. Med lång rehabilitering och träning har jag ökat upp styrkan långsamt och lagt mycket fokus på min inre bukmuskulatur. Jag har flera bra rehabövningar för ryggen jag framöver tänkte dela med mig av här på bloggen. Kan dem hjälpa mig kan övningarna även hjälp dig med ryggbesvär. 

Som "grädde på moset" fick jag även till ett härligt ryggpass här om dagen på Pump fitness här nere i Dubai. Det är en helt magiskt känsla att vara åter i träningen med nya fysiska förutsättningar.

"Alla vägar leder till Rom" 


Ständigt sker händelser i vår vardag som vi inte kan styra över och som vi lätt kan tolka som motgångar.  Jag inser allt oftare idag att det är dessa händelser som i slutändan ger mig perspektiv på min tillvaro, hälsa och existens. Jag är idag alltid tacksam vad livet ger mig. Allt vi får gå igenom sätter sina spår inom oss. Det formar oss till den vi är, inifrån och ut. Acceptera nuet, acceptera var du befinner dig i livet. Din omgivning, dina förutsättningar. Finn lugnet i att vara där du är och faktiskt känna stolthet över allt du gått igenom och även överkommit på vägen för att vara där du befinner dig idag.
 

"Focus on the journey, not the destination".


Jag hoppas ni njuter av julen och dess värme, även om det inte är från varmare breddgrader så ger alltid familj och vänner mig en daglig värme oavsett var jag än befinner mig. Ta hand om dig och dem som håller dig varm om ryggen. 

Comments (2)
Cassandra Sol AngelicaRiktigt fint skrivet! Du är en otroligt stark kvinna som inspirerar många!! 2014-12-28 22:31
Carolina AsplundTack så mycket cassandra. Din feedback oerhört fin! 2014-12-29 19:45